Winnaars 2021

NURSE OF THE YEAR

Mieke Van De Pontseele

Mieke Van De Pontseele (36) uit Deftinge werkt al meer dan veertien jaar als verpleegkundige op de dienst Cardiologie en Pneumologie in het Sint-Elisabeth ziekenhuis in Zottegem.

De jury over Mieke: Mieke is gepassioneerd door haar werk en zelfs op vrije dagen schiet ze te hulp. Bovendien vindt ze het welzijn van het personeel en haar collega’s erg belangrijk. Teamwerk is voor Mieke heel erg belangrijk, dus toen ze hoorde dat ze in de running was voor ‘Nurse Of The Year’, wou ze prompt het hele team nomineren. Dat siert haar enorm.”

Sabine Van Impe

Sabine werkt als zorgkundige in het OLV ziekenhuis in Aalst op de dienst cardiologie.

De jury over Sabine: “Sabine is een heel bekwame zorgkundige die haar job vol passie uitvoert. De patiënt komt voor Sabine op de 1ste plaats en krijgt de volle aandacht. Sabine maakt elke dag het verschil en dat zit vaak in kleine dingen. Ze is een voorbeeld voor haar collega’s en toekomstige collega’s. Ze is een meerwaarde voor het team en levert een waardevolle bijdrage. Ze straalt maturiteit en rust uit en heeft veel oog voor de veiligheid en het algemeen welzijn van de patiënt. Ze is een inspirerend voorbeeld voor vele anderen!”

Orelia Ten Berge

Het zorgteam Orelia Ten Berge werkt in het woonzorgcentrum Ten Berge in Sint-Niklaas.

De jury over Orelia Ten Berge: “Het zorgteam Ten Berge is een complementair team waarbij gepersonaliseerde zorgverlening op de eerste plaats komt. Handvaten hierbij zijn directe communicatie, authenticiteit, eigen inbreng, multidisciplinariteit en respect naar en voor elkaar.”