Nurse of the year

Over de verkiezing

WAAROM NURSE OF THE YEAR?

Mensen die voor een baan als verpleeg- of zorgkundige kiezen, kiezen voor een job die door een nijpend personeelstekort binnen de gezondheidszorg een enorme werkdruk veroorzaakt. Het is een job waarbij het werken in een variabel uurrooster het vaak moeilijk maakt om een gezonde balans tussen werk en privé te vinden. Een job met enorme verantwoordelijkheid, waar de vele besparingen het er de werkomstandigheden er niet makkelijk op gemaakt hebben.

Toch vinden er nog steeds zorgverleners, dag in dag uit, de moed om deze uitdaging aan te gaan. Zélfs na de bijzonder pittige coronaperiode die we hopelijk stilaan volledig achter ons kunnen laten. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze mensen gewaardeerd moeten worden en we hen in de spotlight moeten zetten. Tijdens deze vijfde editie van ons Nurse of the Year- project rollen we dan ook letterlijk en figuurlijk de rode loper uit voor onze helden!

Verkiezing in Drie fases

01

NOMINATIEFASE

Tijdens de nominatiefase kunnen verpleegkundigen, zorgkundigen en zorgteams genomineerd worden door vrienden, familie, collega’s of patiënten. Genomineerden ontvangen een mail met de melding van hun nominatie en moeten hun eigen deelname accepteren. Nomineren kan tot en met 15 november!

02

STEMFASE

Vanaf 16 november tot en met 28 november volgt de stemfase. Tijdens deze fase moeten de genomineerden elk via hun eigen netwerk zo veel mogelijk stemmen verzamelen. Iedereen kan via onze website op zijn of haar favoriete verpleegkundige, zorgkundige en/of zorgteam stemmen!

03

WINNAARSFASE

De top 8 (2 per ziekenhuis, thuiszorg, ouderenzorg en andere) van elke categorie (verpleegkundigen, zorgkundigen en zorgteams) stoten door naar de winnaarsfase. Zij worden uitgenodigd op een testdag waar ze door een vakjury beoordeeld zullen worden op hun skills. Daarna worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een spetterende awardshow op 16 maart!

Alle voorwaarden op een rijtje

Nurse of the Year gaat op zoek naar dé verpleegkundigezorgkundige en het zorgteam van 2021. Wil je iemand nomineren en wil je weten of hij/zij aan de juiste voorwaarden per categorie voldoet? Je leest het hieronder!

CATEGORIE
VERPLEEGKUNDIGE

Wisselende uurroosters, een enorm personeelstekort en constante besparingen maken de job van een verpleegkundige een ware uitdaging.

Heb jij de nodige verpleegkundige bagage in huis, beschik je over tal van communicatieve en empathische skills en heb je een eindeloze passie voor de zorg?

Of ken je iemand die aan deze omschrijving voldoet? Dan hoor jij, of de kandidaat die je kent, absoluut thuis in onze selectie van genomineerde verpleegkundigen, voor wie we de rode loper uitrollen!

Vereisten om genomineerd te worden

CATEGORIE ZORGKUNDIGE

Wat maakt van een zorgkundige een topzorgkundige? In een sector met grote personeelstekorten, een hoge werkdruk en weinig middelen, maken zorgkundigen het verschil met hun  sterk communicatievermogen, hun empathie, hun oog voor detail en probleemoplossend vermogen.

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijving? Of ken je iemand die perfect binnen dit plaatje past? Dan ben jij, of de kandidaat die je kent, de ideale persoon om in de spotlight te zetten via een nominatie voor Nurse of the Year!

Vereisten om genomineerd te worden

CATEGORIE ZORGTEAM

De beste zorgteams moeten met heel wat mensen kunnen samenwerken. Denk maar aan artsen en paramedici, sociale diensten en de patiënt zelf met zijn familieleden.

Maakt jouw zorgteam dagelijks het verschil voor patiënten, bewoners en familie en blinken jullie uit op vlak van hun teamspirit? Of ken je zo’n zorgteam? Dan hoort jouw team, of het team dat je kent, absoluut thuis in onze selectie van genomineerden, voor wie we een welverdiend moment of fame voorzien!

Vereisten om genomineerd te worden

WINNAARS NURSE OF THE YEAR 2020

Verpleegkundige Valérie - AZ Sint-Elisabeth
Zorgkundige Katrien - O.L.V. Aalst
Zorgteam Neurologie 1 - AZ Groeninge

“Uiteraard verdient elke held uit de zorg deze titel, maar ik ben heel blij dat ik de titel in de wacht sleepte. Het was de familie van een patiënt die mij heeft ingeschreven. Dat heeft mij heel erg geraakt want mijn patiënten betekenen immers alles voor mij en zorg verlenen is het mooiste beroep dat er bestaat."

Valérie De Bourdeaud’huy - Nurse of the Year 2020

DIT WAS NURSE OF THE YEAR 2019

De stemfase is afgelopen. Je kan geen stem meer uitbrengen

Wens je graag op de hoogte te blijven van de finale?